Gość w kawiarence. Rozmowa z Jakubem Roszukiem
8 grudnia, 2020
Gdzie kupić i jak przygotować karpia na zbliżające się Święta Bożego Narodzenia? Czy Opolszczyzna nadal przoduje w hodowli tej ryby? Na te i inne pytania odpowiadał nasz ekspert.
Karp to jedna z obowiązkowych potraw wigilijnych. Smażony, pieczony czy w galarecie jedzony jest przede wszystkim od święta. W tym roku wiele hipermarketów zrezygnowało ze sprzedaży żywej ryby. To szansa na przyciągnięcie klientów przez lokalne gospodarstwa. Czym charakteryzuje się dobry karp? Opowiedział nam Jakub Roszuk, prezes Rybackiej Lokalnej Grupy Działania „Opolszczyzna”.
Gość w kawiarence: Jakub Roszuk, prezes Rybackiej Lokalnej Grupy Działania „Opolszczyzna”
Najnowsze artykuły
- Opolscy policjanci w Auschwitz: Seminarium o prawach człowieka i przeciwdziałaniu dyskryminacji
- Opolska policjantka zdobywa złoty i srebrny medal w biegach przełajowych!
- Policja ratuje "złotego ptaka" z rąk 68-letniego kłusownika
- Brutalny atak w Opolu: dwaj mężczyźni zatrzymani za usiłowanie zabójstwa
- Harcerze na służbie w Szkocji