Gość w kawiarence. Rozmowa z Jakubem Roszukiem
8 grudnia, 2020

Gdzie kupić i jak przygotować karpia na zbliżające się Święta Bożego Narodzenia? Czy Opolszczyzna nadal przoduje w hodowli tej ryby? Na te i inne pytania odpowiadał nasz ekspert.
Karp to jedna z obowiązkowych potraw wigilijnych. Smażony, pieczony czy w galarecie jedzony jest przede wszystkim od święta. W tym roku wiele hipermarketów zrezygnowało ze sprzedaży żywej ryby. To szansa na przyciągnięcie klientów przez lokalne gospodarstwa. Czym charakteryzuje się dobry karp? Opowiedział nam Jakub Roszuk, prezes Rybackiej Lokalnej Grupy Działania „Opolszczyzna”.
Gość w kawiarence: Jakub Roszuk, prezes Rybackiej Lokalnej Grupy Działania „Opolszczyzna”
Najnowsze artykuły
- Ponad 900 tysięcy złotych z budżetu województwa na projekty instytucji kultury
- Krótkie terminy na badanie tomografem w Opolu
- Piastonalia 2025 – co w programie
- Opolscy policjanci podsumowali długi weekend majowy
- „Młoda Scena NCPP”- konkurs dla młodych artystów. Sprawdź, jakie nagrody czekają uczestników