Gość w kawiarence. Rozmowa z Jakubem Roszukiem
8 grudnia, 2020

Gdzie kupić i jak przygotować karpia na zbliżające się Święta Bożego Narodzenia? Czy Opolszczyzna nadal przoduje w hodowli tej ryby? Na te i inne pytania odpowiadał nasz ekspert.
Karp to jedna z obowiązkowych potraw wigilijnych. Smażony, pieczony czy w galarecie jedzony jest przede wszystkim od święta. W tym roku wiele hipermarketów zrezygnowało ze sprzedaży żywej ryby. To szansa na przyciągnięcie klientów przez lokalne gospodarstwa. Czym charakteryzuje się dobry karp? Opowiedział nam Jakub Roszuk, prezes Rybackiej Lokalnej Grupy Działania „Opolszczyzna”.
Gość w kawiarence: Jakub Roszuk, prezes Rybackiej Lokalnej Grupy Działania „Opolszczyzna”
Najnowsze artykuły
- Hubertowiny Opolskie 2025 – święto tradycji i wspólnoty
- Ozimska Park w Opolu z nową częścią handlową - 18 października oficjalne otwarcie
- Nadleśnictwo Opole zaprasza na spacer z leśnikiem! Sprawdź szczegóły
- Ruszyły konsultacje w sprawie ograniczenia nocnej sprzedaży alkoholu. Sprawdź szczegóły
- Lekarze dostali fałszywe sms-y w sprawie aktualizacji certyfikatów. ZUS apeluje o ostrożność