Gość w kawiarence. Rozmowa z Jakubem Roszukiem
8 grudnia, 2020

Gdzie kupić i jak przygotować karpia na zbliżające się Święta Bożego Narodzenia? Czy Opolszczyzna nadal przoduje w hodowli tej ryby? Na te i inne pytania odpowiadał nasz ekspert.
Karp to jedna z obowiązkowych potraw wigilijnych. Smażony, pieczony czy w galarecie jedzony jest przede wszystkim od święta. W tym roku wiele hipermarketów zrezygnowało ze sprzedaży żywej ryby. To szansa na przyciągnięcie klientów przez lokalne gospodarstwa. Czym charakteryzuje się dobry karp? Opowiedział nam Jakub Roszuk, prezes Rybackiej Lokalnej Grupy Działania „Opolszczyzna”.
Gość w kawiarence: Jakub Roszuk, prezes Rybackiej Lokalnej Grupy Działania „Opolszczyzna”
Najnowsze artykuły
- Uniwersytet Opolski z dofinansowaniem na modernizację Biblioteki Głównej i Instytutu Historii
- Będzie rewitalizacja ważnych przestrzeni w Opolu. Sprawdź szczegóły
- Ma powstać nowy most przez Odrę w Opolu - ale w najbliższych latach nie dla samochodów
- XVI Festiwal Opolskich Smaków. Sprawdź program
- Nowe zasady składania dokumentów, gdy dziecko urodzi się martwe