Gość w kawiarence. Rozmowa z Jakubem Roszukiem
29 grudnia, 2020
W wielu zbiornikach na Opolszczyźnie pojawiły się nowe ryby. Jak wygląda proces zarybiania i jakie gatunki zasiliły opolskie akweny? Na te i inne pytania odpowiedział nasz gość.
Karp, amur, szczupak, lin, pstrąg czy leszcz trafiły w ostatnim czasie do zbiorników wodnych w naszym regionie. To ryby sfinansowane głównie ze składek wędkarskich. Jaka jest wysokość składki członkowskiej na nowy 2021 r. i dlaczego nie opłaca się kłusować? Na najważniejsze pytania dla wędkarzy z regionu odpowiadał Jakub Roszuk, dyr. biura zarządu Okręgu Polskiego Związku Wędkarskiego w Opolu.
Gość w kawiarence: Jakub Roszuk, dyr. biura PZW w Opolu
Najnowsze artykuły
- Góra św. Anny wciąż bez rewitalizacji. Sejmik nie decyduje, MON zabrał środki
- Opole likwiduje przejścia sugerowane przy Solaris Center
- Sukces opolskiego posła Marcina Ociepy - Sejm niemal jednogłośnie podjął uchwałę jego autorstwa
- 31 października „Horyzonty" zapraszają na sprzątanie nekropolii przy ul. Wrocławskiej w Opolu
- MZK w Opolu przygotował specjalny rozkład na Wszystkich Świętych
