Gość w kawiarence. Rozmowa z Jakubem Roszukiem
29 grudnia, 2020

W wielu zbiornikach na Opolszczyźnie pojawiły się nowe ryby. Jak wygląda proces zarybiania i jakie gatunki zasiliły opolskie akweny? Na te i inne pytania odpowiedział nasz gość.
Karp, amur, szczupak, lin, pstrąg czy leszcz trafiły w ostatnim czasie do zbiorników wodnych w naszym regionie. To ryby sfinansowane głównie ze składek wędkarskich. Jaka jest wysokość składki członkowskiej na nowy 2021 r. i dlaczego nie opłaca się kłusować? Na najważniejsze pytania dla wędkarzy z regionu odpowiadał Jakub Roszuk, dyr. biura zarządu Okręgu Polskiego Związku Wędkarskiego w Opolu.
Gość w kawiarence: Jakub Roszuk, dyr. biura PZW w Opolu
Najnowsze artykuły
- Nowe zasady składania dokumentów, gdy dziecko urodzi się martwe
- Zakończyła się 49. Piesza Pielgrzymka Opolska na Jasną Górę
- Zmiany w ruchu i dodatkowe kursy MZK przed meczem Odra Opole – Śląsk Wrocław
- Opolska KAS wykryła handel podrobionymi zabawkami
- Zwolnienia chorobowe spowodowane nadużywaniem alkoholu – Opolszczyzna wyróżnia się na tle innych regionów