Gość w kawiarence. Rozmowa z Agnieszką Okos
Jak przygotować jajko pod kroszonkę? Ile czasu zajmuje tak precyzyjne zdobienie? Na te i inne pytania odpowiada Agnieszka Okos, twórczyni ludowa.
Opolskie kroszonki są najpiękniejsze na świecie. Co roku twórcy ludowi zachwycają kunsztem i pomysłowością w zdobieniu świątecznych jajek. Jak przygotować kroszonkę i dlaczego jest taka wyjątkowa? O tym Agnieszka Okos, twórczyni ludowa.
Gość w kawiarence: Agnieszka Okos, twórczyni ludowa
Najnowsze artykuły
- Góra św. Anny wciąż bez rewitalizacji. Sejmik nie decyduje, MON zabrał środki
- Opole likwiduje przejścia sugerowane przy Solaris Center
- Sukces opolskiego posła Marcina Ociepy - Sejm niemal jednogłośnie podjął uchwałę jego autorstwa
- 31 października „Horyzonty" zapraszają na sprzątanie nekropolii przy ul. Wrocławskiej w Opolu
- MZK w Opolu przygotował specjalny rozkład na Wszystkich Świętych
