Gość w kawiarence. Rozmowa z Agnieszką Okos

Jak przygotować jajko pod kroszonkę? Ile czasu zajmuje tak precyzyjne zdobienie? Na te i inne pytania odpowiada Agnieszka Okos, twórczyni ludowa.
Opolskie kroszonki są najpiękniejsze na świecie. Co roku twórcy ludowi zachwycają kunsztem i pomysłowością w zdobieniu świątecznych jajek. Jak przygotować kroszonkę i dlaczego jest taka wyjątkowa? O tym Agnieszka Okos, twórczyni ludowa.
Gość w kawiarence: Agnieszka Okos, twórczyni ludowa
Najnowsze artykuły
- W 20. rocznicę śmierci w MBP w Opolu odbędzie się wieczór z poezją Karola Wojtyły
- Spada liczba umów o dzieło. ZUS podsumował miniony rok
- Akcja Stowarzyszenia Horyzonty - "Oddaj krew, podziel się miłością!" już po raz 19.
- Funkcjonariusze opolskiej KAS wykryli narkotyki w bagażu dwójki pasażerów autokaru
- Opolscy policjanci w Auschwitz: Seminarium o prawach człowieka i przeciwdziałaniu dyskryminacji