Gość w kawiarence. Rozmowa z Agnieszką Okos

Jak przygotować jajko pod kroszonkę? Ile czasu zajmuje tak precyzyjne zdobienie? Na te i inne pytania odpowiada Agnieszka Okos, twórczyni ludowa.
Opolskie kroszonki są najpiękniejsze na świecie. Co roku twórcy ludowi zachwycają kunsztem i pomysłowością w zdobieniu świątecznych jajek. Jak przygotować kroszonkę i dlaczego jest taka wyjątkowa? O tym Agnieszka Okos, twórczyni ludowa.
Gość w kawiarence: Agnieszka Okos, twórczyni ludowa
Najnowsze artykuły
- Zmiany w ruchu i dodatkowe kursy MZK przed meczem Odra Opole – Śląsk Wrocław
- Zwolnienia chorobowe spowodowane nadużywaniem alkoholu – Opolszczyzna wyróżnia się na tle innych regionów
- 49. Piesza Pielgrzymka Opolska w drodze na Jasną Górę
- Letnie kino pod chmurką na ZWM-ie. Seanse w każdy czwartek wakacji
- Opolanie otrzymali już 56 mln zł z renty wdowiej. ZUS podsumowuje pierwsze wypłaty