Baner reklamowy dla PPP
niedziela, 28 listopada 2021

Czeska restauracja w Opolu przyjmuje tylko z green passem

 źródło: FB/ Česká hospoda U Czechofila

Najnowsze statystyki zachorowań na koronawirusa niepokoją już nie tylko lekarzy i epidemiologów, ale także restauratorów. “Česká hospoda U Czechofila” poinformowała, że będzie obsługiwała tylko klientów z paszportem covidowym.

To dosyć radykalny krok, ale jeśli spojrzymy na to, co dzieje się w innych krajach europejskich – taka decyzja opolskiej restauracji nie powinna dziwić. Paszporty covidowe są bowiem skrupulatnie sprawdzane przed wejściem do knajpek we Włoszech, Francji czy w Czechach. I właśnie zaczerpnięciem wzorców bezpieczeństwa z tego ostatniego kraju swoją decyzję uzasadniają właściciele czeskiej restauracji w Opolu.

W związku ze znacznym wzrostem zakażeń wirusem COVID-19 na terenie Opola i województwa opolskiego, mając na uwadze bezpieczeństwo naszych Gości oraz naszego personelu od dnia 26 listopada 2021 roku zapraszamy do "Česká hospoda U Czechofila" w Opolu tylko osoby posiadające ważny certyfikat szczepienia przeciwko COVID-19 lub ważny test nie starszy jak 48 godzin. Zapraszamy także osoby, które przechorowały COVID-19 w okresie nie starszym jak 6 miesięcy i posiadają odpowiedni dokument potwierdzający ten fakt.
przeczytamy w social mediach Českiej hospody U Czechofila

Weryfikacja klientów ma się rozpocząć 26 listopada i będzie to pierwsze takie miejsce w Opolu. Jedni decyzję chwalą, ale pojawiło się też sporo grono ostro krytykujących takie postanowienie.

Uwaga Opolanie! W tym lokalu będzie miała miejsce segregacja sanitarna ludzi ... Nie polecam !!!
pisze pan Michał
Mamy to!!! Pierwszy lokal w Opolu, który wprowadza segregację sanitarną 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️ Česká hospoda U Czechofila
Niestety zablokowali możliwość komentowania posta że względu na falę "niezadowolenia" klientów 😂😂😂
pisze pan Marcin

Ministerstwo Zdrowia poinformowało dziś o ponad 28 tysiącach nowych pacjentów chorych na COVID-19. W województwie opolskim SARS-CoV-2 wykryto u 799 osób.

autor: IT

Gość w kawiarence

Facebook