Gość w kawiarence. Rozmowa z Agnieszką Okos

Jak przygotować jajko pod kroszonkę? Ile czasu zajmuje tak precyzyjne zdobienie? Na te i inne pytania odpowiada Agnieszka Okos, twórczyni ludowa.
Opolskie kroszonki są najpiękniejsze na świecie. Co roku twórcy ludowi zachwycają kunsztem i pomysłowością w zdobieniu świątecznych jajek. Jak przygotować kroszonkę i dlaczego jest taka wyjątkowa? O tym Agnieszka Okos, twórczyni ludowa.
Gość w kawiarence: Agnieszka Okos, twórczyni ludowa
Najnowsze artykuły
- Minął rok od powodzi. Opolski ZUS podsumował pomoc udzieloną poszkodowanym przedsiębiorcom
- Jarmark Franciszkański (13-14 września 2025). Sprawdź program
- ZUS przypomina uczniom i studentom o terminach związanych z rentą rodzinną
- Jezuici w Opolu świętują beatyfikację abp. Eduarda Profittlicha SJ. Sprawdź szczegóły
- Mammobusy w trasie - skorzystaj i zbadaj piersi