Gość w kawiarence. Rozmowa z Jakubem Roszukiem
                            8 grudnia, 2020
                            
                        
                         
	                                                        Gdzie kupić i jak przygotować karpia na zbliżające się Święta Bożego Narodzenia? Czy Opolszczyzna nadal przoduje w hodowli tej ryby? Na te i inne pytania odpowiadał nasz ekspert.
Karp to jedna z obowiązkowych potraw wigilijnych. Smażony, pieczony czy w galarecie jedzony jest przede wszystkim od święta. W tym roku wiele hipermarketów zrezygnowało ze sprzedaży żywej ryby. To szansa na przyciągnięcie klientów przez lokalne gospodarstwa. Czym charakteryzuje się dobry karp? Opowiedział nam Jakub Roszuk, prezes Rybackiej Lokalnej Grupy Działania „Opolszczyzna”.
										Gość w kawiarence: Jakub Roszuk, prezes Rybackiej Lokalnej Grupy Działania „Opolszczyzna”
					
	Najnowsze artykuły
- 31 października „Horyzonty" zapraszają na sprzątanie nekropolii przy ul. Wrocławskiej w Opolu
- MZK w Opolu przygotował specjalny rozkład na Wszystkich Świętych
- Uwaga kierowcy! Most Zamkowy wraca na swoje miejsce. Sprawdź utrudnienia
- Hubertowiny Opolskie 2025 – święto tradycji i wspólnoty
- Ozimska Park w Opolu z nową częścią handlową - 18 października oficjalne otwarcie

 
                                    