Gość w kawiarence. Rozmowa z Jakubem Roszukiem
8 grudnia, 2020

Gdzie kupić i jak przygotować karpia na zbliżające się Święta Bożego Narodzenia? Czy Opolszczyzna nadal przoduje w hodowli tej ryby? Na te i inne pytania odpowiadał nasz ekspert.
Karp to jedna z obowiązkowych potraw wigilijnych. Smażony, pieczony czy w galarecie jedzony jest przede wszystkim od święta. W tym roku wiele hipermarketów zrezygnowało ze sprzedaży żywej ryby. To szansa na przyciągnięcie klientów przez lokalne gospodarstwa. Czym charakteryzuje się dobry karp? Opowiedział nam Jakub Roszuk, prezes Rybackiej Lokalnej Grupy Działania „Opolszczyzna”.
Gość w kawiarence: Jakub Roszuk, prezes Rybackiej Lokalnej Grupy Działania „Opolszczyzna”
Najnowsze artykuły
- PLL LOT na ratunek Europie. Ruszają lotnicze operacje MEDEVAC w ramach programu rescEU
- KOMUNIKAT OUW: UWAGA – SILNE OPADY DESZCZU NA TERENIE OPOLSZCZYZNY!
- Pierwsi mieszkańcy Opolszczyzny dostali rentę wdowią. ZUS rusza z wypłatami
- W piątek (13.06) inaczej pojadą linie 5 i 9
- Co z wypłatą 800 plus dla obywateli Ukrainy?